keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Jennifer Saunders: Bonkers: My life in laughs

Jennifer Saunders: Bonkers: My life in laughs
Äänikirja, 5 h 15 min, lukija Jennifer Saunders
2013

Olen aina rakastanut Todella upeeta (Absolutely Fabulous) -tv-sarjaa. Olin teini-ikäinen, kun sarja tuli televisiosta. Minuun sarja vetosi, koska siinä oli rohkeita, häpeilemättömiä naisia, kohellusta, sampanjaa ja huumoria. Miten hauskan ja aikaa kestävän sarjan Jennifer Saunders onkaan luonut! Sattumalta bongasin hänen elämäkertansa Storytelin äänikirjavalikoimasta, ja kun vielä ilmeni että nainen lukee kirjan itse, oli se otettava heti kuunteluun.

Jennifer Saunders (s. 6. heinäkuuta 1958) on englantilainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja komedienne. Parhaiten hänet tunnetaan Todella upeeta -televisiosarjasta (Absolutely Fabulous), jota hän kirjoitti ja jossa hän näytteli vuosina 1992–2004. Saunders on Britannian rakastetuimpia televisiokasvoja. Hänellä on kolme tytärtä näyttelijäaviomiehensä Adrian Edmondsonin kanssa.  Lähde: Wikipedia.


Jennifer Saundersin elämäkerta on katsaus huumoria pursuvan naisen menneisyyteen ja ajatuksiin. Kirjassa käydään läpi lapsuutta biologian opettajaäidin, lentäjäisän ja kolmen veljen perheessä. Kuullemme opiskeluajasta 1970-luvulla Lontoon Central School of Speach and Dramassa, jossa Jennifer tapasi tulevan kollegansa Dawn Frenchin. Tapaamme puoliso Adrian Edmondsonin, jonka kanssa Saunders on ollut naimisissa yli 30 vuotta ja saanut kolme tytärtä. Ja tietenkin kirjassa puhutaan Todella upeeta -sarjasta ja sen toisesta tähdestä Joanna Lumleysta. Lisäksi kirjaan kuuluu synkkä luku sairastumisesta rintasyöpään.

Mikään paljastuskirja tämä ei ole, vaikka tunnettuja nimiä kirjassa viliseekin aina prinssi Charlesista Spice Girlsiin ja Goldie Hawnista Luluun – ja hyvä niin. Kirja ei myöskään mene kovin syvälle, vaan Saunders pysyttelee ikään kuin elämänsä ulkopuolisena tarkkailija. Sisäiset kokemukset jäävät vajaiksi, asiat ja tapahtumat vain todetaan. Puutteistaan huolimatta tämä on hyväntuulinen välähdys erään aikamme tunnetuimman komediennen elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti